Windows 8 er ude nu

windows8-startMicrosofts nyeste skud på stammen i Windows serien hedder Windows 8. Windows 8 er ikke blot en ny version af Windows, det er en helt ny æra for Windows. Den velkendte startknap er blevet fjernet og selve startmenuen er blevet erstattet af en startskærm. Endnu flere aspekter af Windows 8 er også blevet ændret, som for eksempel den nye logon skærm. En ting man virkelig ligger mærke til i Windows 8 er hvor utrolig hurtig den kan starte, både med almindelige harddiske og solid state drev.

Windows 8 kommer også med Microsofts egen app butik, Windows Store. Så nu har Microsoft også en app butik, ligesom Apples Mac App Store. Selv om at udvalget af titler i Windows Store ikke er nær så bredt som i Apples Mac App Store, så har Windows butikken alligevel en del indhold i Danmark. Det er blandt andet muligt at finde apps fra Google, Post Danmark, Teamviewer og Netflix.

Rundt omkring i Windows 8 er nøglefunktionerne skjult, for eksempel på skrivebordet kan man tilgå startmenuen ved at klikke nede i venstre hjørne af skærmen. En søgning i startmenuen startes ved at man bare begynder at skrive hvad man søger efter. Dog er det mest forvirrende eksempel nok logon skærmen, for at skrive sit kodeord skal man enten køre startbilledet opad, eller trykke på en tast. Hvilket er en stor ændring i forhold til de tidligere versioner af Windows.

Sammen med Windows 8 har Microsoft også lanceret Windows RT, en version af Windows der kører på ARM-processorer. Denne version af Windows er beregnet til tablets, så derfor er kører Microsofts Surface tablet med Windows RT. Windows RT ligner til forveksling Windows 8, og har stort set de samme funktioner som Windows 8. Dog kan Windows RT ikke bruge de normale Windows programmer, det er kun muligt at køre programmer man har hentet fra Windows butikken, Internet Explorer 10, Office 2013 samt de standard programmer der kommer med Windows.

Lige nu har Microsoft et opgraderingstilbud, hvor de tilbyder muligheden for at opgraderer til Windows 8 Pro 229 kr. Dette er kun for folk med en Windows XP, Vista eller 7 licens. Tilbuddet gælder helt til den 31. januar 2013, så der er lang tid til at beslutte sig for om man skal have Windows 8. Windows 8 har så lave minimum systemkrav, så at de fleste computere kan køre det. Det kræver mindst en 1 GHz processor, 2 GB ram, 20 GB ledig harddiskplads og en skærmopløsning på mindst 1366 x 768.

Dette indlæg er skrevet af Jonas Boserup, som normalt blogger på iBoserup.dk.
Se blandt andet hans anmeldelse af Cisco Linksys EA4500.

3 kommentarer

Kasper Snæver Andersen

omkring 9 år ago

Windows 8 både lyder og ser rigtig lækkert ud, især med alle de nye smarte funktioner, men også at det er blevet så meget hurtigere. Jeg glæder mig i hvert fald til, at jeg får opgraderet fra Windows 7!

Svar

Cathrine Smith-Kristensen

omkring 9 år ago

Det ser rigtig fedt ud, men jeg tror bare ikke lige det er mig. Jeg er nok bare lidt for glad for Windows 7 til at ville skifte til noget andet, som jeg finder en anelse forvirrende. Det kan man dog vænne sig til, men det er jeg heller ikke særlig god til. I øvrigt, tak for det rigtig gode indlæg, Jonas! :)

Svar

Phillip Green

omkring 9 år ago

Jeg har opgraderet til Windows 8. Det kan varmt anbefales. :)

Svar

Læg en kommentar

Din kommentar skal muligvis godkendes inden publisering.
Din e-mail vil ikke blive offentliggjort og de nødvendige felter er markeret.