Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner

img_69751img_70021img_70041img_70101

Efteråret er over os og det bliver hele tiden koldere. Hvad er mere nærliggende end at lave sine egne lækre supper, så man kan holde varmen. Jeg så forleden dag en super lækker opskrift på Hokkaidosuppe hos Mia Lindholm, så den begav jeg mig i kast med, at lave en kold efterårsaften til min kæreste og jeg.


Ingredienser
:
1 økologisk hokkaido græskar
3 løg
2 fed hvidløg
3 boullion terninger
8 dl vand
300 ml. 18% madlavningsfløde
1 spsk. olie
Salt og peber
Bacon i tern
Evt. creme fraiche

Kernerne fra græskaret
2 spsk. honning
Salt
2 spsk. olie
1 spsk. smør


Fremgangsmåde
:
Først og fremmest skal du rense græskaret, dele det i to og fjerne indmaden samt kernerne. Græskaret skal herefter skæres ud i tern, løgene i halve og hvidløgene skal pilles – disse skal sammen svitses i en gryde. Derefter skal vandet koges og efterfølgende kommer du boullion terningerne i vandet. Vandet skal nu over græskaret og koge i 25 minutter.

I mens det koger, så kan du rense kernerne og tørre dem. Herefter kommer du olie, smør og honning på en pande og hæld græskarkernerne oveni. Til sidst tager du det salt og krydderi du ønsker ovenpå og når kernerne har fået farve og er blevet karamelliseret, så skal de ligges på et stykke bagepapir og køle ned.

Når græskaret er kogt, så skal det blendes sammen med væsken (stavblender er anbefalelsesværdigt, men en god blender kan også sagtens gøre det) og til sidst skal fløde og krydderierne i. For at fuldende suppen en smule, så ristede jeg også noget bacon i tern og tog oveni suppen sammen med græskarkernerne og en lille spsk. creme fraiche.

Herhjemme var vi meget begejstrede for suppen, den smagte virkelig godt – og det er også derfor, at jeg gerne ville dele den med jer i dag!


Ingen kommentarer

Læg en kommentar

Din kommentar skal muligvis godkendes inden publisering.
Din e-mail vil ikke blive offentliggjort og de nødvendige felter er markeret.