Apple løfter sløret for iPad mini

I går afholdte Apple et såkaldt “special event” som de plejer hvert år. Denne keynote går normalvis bare ud på, at de vil fortælle lidt om året der er gået og hvor mange enheder og lignende de har solgt. Af og til har de også en mindre nyhed med, men det plejer ikke at være det store. I invitationen til dette event stod der dog : “We’ve got a little more to show you” og det lægger jo op til lidt mere end blot nogle kedelige statistikker.

Som alle rygterne pegede på, så blev det en mindre version af iPad der blev lanceret. Den fik navnet iPad mini og har en skærm på 7,9 tommer og skulle efter sigende være lige så tynd som en blyant, hvor den “normale” iPad’s skærm er hele 9,7 tommer og en lille smule tykkere. Noget andet smart ved iPad mini er at dens skærm har samme opløsning som de tidligere modeller, hvilket betyder at man hverken skal vente på opdateringer til sine apps for at de virker optimalt, eller hvis man selv er udvikler, skal man heller ikke røre en finger. Hvis vi tager et kig på indmaden, så er den udstyret med en dual-core A5 processor, HD Facetime kamera, 5 megapixel på kameraet bagpå, 4G/LTE, hurtigere Wi-Fi forbindelse, det nye lightning-stik og så har den en batterilevetid på hele 10 timer.

Man vil allerede kunne forudbestille iPad mini fra på fredag den 26. oktober, og overraskende nok er Danmark også med på listen over dem, som kan bestille den først. Prisen starter fra 2599,- kr. for en 16 GB, de andre priser er endnu ikke offentliggjort på dansk fra Apples side af. Man kan få dem i 16, 32 og 64 GB også findes de som sædvanlig også i en sort og en hvid model. Dog er den sorte model blevet lavet en lille smule om – nu er den sort hele vejen rundt, hvor den før kun var det foran på de tidligere modeller. Den hvide model er stadigvæk aluminiums-farvet bagpå.

Foruden den nye iPad mini, så kunne Apple også præsentere nogle gevaldig store opdateringer til Mac-serien. iMac’en fik sig tydeligvis noget af en makeover, hvor den er blevet væsentlig tyndere og ligeledes blev en 13 tommer Retina MacBook Pro en realitet efter stor efterspørgsel og sidst men ikke mindst, så blev Mac mini hardware-opdateringen, så den igen kunne være med på moden.

– Hvad synes du om Apples nye produkter? Skal du have en iPad mini eller måske en tyndere iMac?

6 kommentarer

Kasper Snæver Andersen

omkring 9 år ago

Synes simpelthen at den nye iMac er for lækker! Jeg glæder mig meget til at se den i butikkerne, men desværre er det ikke noget jeg vil eller kan investere i. Jeg er glad for min Windows computer, da jeg også gamer ofte, og de muligheder vil blive formindsket på Mac. Den nye iPad mini virker også cool nok, men indtil videre klarer jeg mig også fint med min iPhone. :D

Svar

Tobias Jørgensen

omkring 9 år ago

Syntes altid at Apple formår at gøre at jeg føler mig fattig til alle deres events ... Gid jeg havde nogle flere penge :3

Svar

Cathrine Smith-Kristensen

omkring 9 år ago

@Kasper Snæver Andersen Jeg er virkelig også helt forgabt i den nye iMac - det lækre tynde design, det er simpelthen ikke til at stå for. Men som du selv påpeger, så er jeg også rigtig glad for min Windows PC, da jeg spiller nogle spil, som kun fungerer derpå og ikke på min MacBook Pro. Havde jeg et større skrivebord, så kunne jeg måske godt investere i en iMac også. :P @Tobias Jørgensen Jeg genkender din situation - gang på gang!

Svar

Jonas

omkring 9 år ago

Jeg bryder mig helt ærlig ikke om ideen med en iPad mini. Det med at den er mindre bryder jeg mig ikke om. Jeg synes at hvis man skal have en iPad, så skal man have den fulde version af den. Under fremvisningen må jeg da indrømme at jeg var nervøs for at Apple ville give iPad mini en helt anden opløsning end nogle af de andre iPads, heldigvis gjorde de ikke det.

Svar

Cathrine Smith-Kristensen

omkring 9 år ago

@Jonas Jeg kan sagtens se hvad du mener, men egentlig synes jeg det er ganske fint, at de udvider deres produkt-sortiment på den måde. Der skal jo være noget til enhver smag, for at fastholde kunderne - selvom jeg næppe tror Apple-fanatikere flygter på grund af, at de ikke lavede en iPad mini, men derimod kan det tiltrække flere kunder, da andre producenter også kommer med mini tablets. Jeg kan dog ikke selv se hvad jeg skulle med en iPad mini, når jeg i forvejen har en iPad!

Svar

Sebastian Krausing

omkring 9 år ago

Hold da op hvor er den ny iMac blevet lækker! Jeg sidder her ved den gamle 27" topmodel, men nu vil man jo langt hellere have den nye :p

Svar

Læg en kommentar

Din kommentar skal muligvis godkendes inden publisering.
Din e-mail vil ikke blive offentliggjort og de nødvendige felter er markeret.