Apple hæver priserne i App Store

Hidtil har Apple-brugerne været vant til applikationer, hvis startpris lød på intet mindre end 6 kroner. Forleden dag blev priserne dog sat op og der er tale om forholdsvis markante prisstigninger, trods en krone fra eller til ikke lyder af forfærdelig meget. Nu koster apps i App Store fra 7 kroner og opefter.

Prisstigningerne er gældende i Danmark og resten af Europa, hvilket er til stor gavn for program- og spilproducenterne. Det store tvivlsspørgsmål om hvorfor prisstigningerne på 10% er blevet en realitet er endnu uvist og dette ligger måske også til grund for, at Apple hverken har informeret brugerne eller udviklerne for den sags skyld – inden prisstigningen fandt sted. Prisstigningen gælder både til iPod, iPhone, iPad og naturligvis også i Mac App Store, hvor du kan hente apps til din Mac.

– Hvad mener du om prisstigningerne og burde Apple havde varslet brugerne?

9 kommentarer

Kasper Snæver Andersen

omkring 9 år ago

Det virker mystisk og jeg har heller ikke umiddelbart nogen idé om, hvorfor Apple har valgt at gøre dette. Jeg håber på, at de kommer med en forklaring på det. :D

Svar

Jonas

omkring 9 år ago

Jeg tvivler på at vi får en officiel forklaring fra Apples side, men jeg vil gætte på at det her noget med kursen på US-dollars. Dog synes jeg ikke de burde have varslet brugerne, så havde det bare endt med at folk havde købt en masse apps inden prisen ville ændre sig og efter ændringen ville antallet af købte apps sandsynligvis falde.

Svar

Cathrine Smith-Kristensen

omkring 9 år ago

@Jonas Jeg tvivler dog på at brugerne havde købt en masse apps, for at undgå prisstigningen. Det ville blive enormt dyrt (afhængig af hvilke og hvor mange apps de købte) og i sidste ende ville de slet ikke have sparet noget alligevel. Derudover har det ikke nogen yderligere betydning for mig, at de har sat prisen op, men man undres. ;)

Svar

Valdemar Bonde

omkring 9 år ago

Det er ret mærkeligt da dollaren ikke er 7 kroner. Måske Apple bare vil tjene lidt mere. Det er vidst noget med det er 10% på alle priser så de større apps er der jo stor forskel. :O

Svar

Cathrine Smith-Kristensen

omkring 9 år ago

@Valdemar Bonde Selvfølgelig er det også et tiltag for at tjene mere - ingen tvivl om det, men der må da være noget andet, som ligger til grund for beslutningen. De apps, som havde en værdi af 30 kroner koster nu 32 kroner og sådan fortsætter det vidst jo dyrere de bliver.

Svar

Daniel Bahl

omkring 9 år ago

$-kursen er steget siden indførslen af App Store og de tidl. pris-tiers som var gældende. Ydermere betaler Apple en anden skat af salg fra Europa. Derfor fik man som udvikler mindre $$$ når man solgte sin app i Europra versus USA. Nu får man som udvikler ligeså meget udbetalt ved et DK-salg som et US-salg. Så det kommer naturligvis de danske udviklere til gode. Daniel Bahl - www.danielbahl.dk / og udvikler af bl.a. www.næste.dk :-)

Svar

Cathrine Smith-Kristensen

omkring 9 år ago

@Daniel Bahl Tak for den gode forklaring! :)

Svar

Jonas Mejdal

omkring 9 år ago

Jeg synes sgu det er helt i orden. Det er ikke noget, vi kan mærke specielt meget til på vores kontoer, men Apple kan, og de har fortjent det. Jeg er bare glad for, at de ikke har sat prisen op på musik. Dét ville jeg være ked af! Jonas.

Svar

Cathrine Smith-Kristensen

omkring 9 år ago

@Jonas Mejdal Vi kan sagtens overleve de ekstra kroner i forhold til prisstigningen, så jeg ser det heller ikke som noget problem. Dog tror jeg også godt de kunne finde på at sætte musikken op med tiden. :-)

Svar

Læg en kommentar

Din kommentar skal muligvis godkendes inden publisering.
Din e-mail vil ikke blive offentliggjort og de nødvendige felter er markeret.